Historia

Isojoen Konehalli Oy - Historiasta nykypäivään

Historia 1956 - Antti ja Raili Alakortes aloittivat traktorien huolto-, purku- ja myyntitoiminnan Isojoella toiminimellä Alakortteen Huoltokorjaamo. Toiminta alkoi maatilan yhteydessä 50 neliön tiloissa. Aluksi myynti tapahtui lähialueen kuntiin, mutta vähitellen traktorikannan lisääntyessä tilauksia alkoi tulla ympäri maata.

Historia_kaarihalli_rajattu

1962 - Antti ja Raili avasivat Shell-huoltoaseman Isojoen keskustaan. Huoltoaseman yhteyteen rakennettiin ajanmukainen huoltokorjaamo, jossa toimintaa jatkettiin aiempaa huomattavasti laajemmassa muodossa.

1968 - Isojoen Konehalli Oy perustettiin uuteen 600 m² kokoiseen kaarihalliin Isojoen Kortteenkylään, kotitalon lähettyville. Tämä vuosi on nykyisen toiminnan virallinen alkamisvuosi. Traktoreita purettiin 50 traktorin vuosivauhdilla, kunnostettiin käytettyjä traktoreita ja tehtiin maatalouskonekauppaa.


1973 - Elettiin maatalouden kulta-aikaa. Uusien traktorin varaosien maahantuonti käynnistyi. Vetovastuu perheyrityksessä oli isän kuoltua siirtynyt Ilkka Alakortekselle.

1979 - Konepajatoiminta käynnistyi. Traktorin ja puimurin hyttejä valmistettiin myös vientiin. Traktoreita purettiin n. 300 traktorin vuosivauhdilla.

1981 - Laajennusten jälkeen neljän hallin kokonaisuus käsitti Isojoella yhteensä jo 2600 m² hallitilaa. Kauhajoen keskustaan valmistui liiketalo Alakortes, jonka yhteyteen Ilkka perusti tytäryhtiön Suupohjan Traktorin. Yritys aloitti Ford-traktoreiden piirimyynnin ja lisäksi 900 neliön myymälässä myytiin uusia traktorin varaosia ja tarvikkeita. Historia_keskustie.jpg
1988 - Koko liiketoiminta siirtyi Kauhajoella uusiin yli 5000 m² toimitiloihin. Isojoen Konehalli Oy ja Suupohjan Traktori siirtyivät saman katon alle ja myöhemmin ne fuusioitiin.

1989 - Moottorihiomotoiminta aloitettiin.

1991 - Silloiset varaosapuolen jälleenmyyjät verkostoituivat ja perustettiin Long Life -jälleenmyyntiverkosto.

1995 - Työkalujen myynnistä kiinnostuneet asiakkaat kutsuttiin koolle ja yhteistyön tuloksena perustettiin Työkaluässä -jälleenmyyntiverkosto. Myös muita myyntiverkostoja eri tuotealueille.

1998 - Kymmenessä vuodessa toimitilat tuplaantuivat neljän laajennuksen jälkeen. Toiminta laajeni ja yritys kasvoi vauhdilla.

2000 -luku Jälleenmyyntiverkostot kasvoivat koko Suomen kattaviksi ja omia suurmyymälöitä avattiin Jyväskylään, Ouluun ja Vantaalle. Kasvussa olevaa vientitoimintaa mm. Baltiaan ja Pohjoismaihin. Useita varastolaajennuksia; myös vaihtokonehalli sai uudet tilat ja IKH Konevuokraamo avattiin.

2010 -luku Vuosikymmenen alussa v. 2010 jälleenmyyjäverkostot yhtenäistettiin IKH Työkalut ja Varaosat-myyntiverkostoksi. Itsenäisiä IKH-kauppiaita on Suomessa yli 130. Omia myymälöitä avattiin Tampereelle, Helsingin Konalaan, Espooseen ja Kuopioon. IKH-Verkkokauppa avattiin v. 2014. Ilkka Alakortes siirtyi hallituksen puheenjohtajaksi ja Tuomas Hilakari nimitettiin yrityksen toimitusjohtajaksi.

Isojoen Konehalli Oy vuonna 2019

  • noin 240 työntekijää, lisäksi omissa toimipisteissä noin 145 työntekijää
  • liikevaihto 126 milj.eur
  • toimitilat 37 000 m², varaston tilavuus 250 000 m³
  • tuotenimikkeitä noin 50 000
  • lavapaikkoja varastossa 47 000 kpl
  • 2,2 milj. keräysriviä ja 73 000 lähetystä vuodessa
×

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 8-16

Chat

Jos kaikki asiakaspalvelijamme ovat varattuja, voit jättää meille viestin.

Tuoteneuvonta

Puh. 0201 323 210
asiakaspalvelu@ikh.fi

Verkkokauppatilauksiin liittyvät asiat

Puh. 020 032 300
verkkokauppa@ikh.fi

IKH sosiaalisessa mediassa

Asiakaspalvelu
Tarkoititko näitä?
Tuotemerkit
Tuotekategoriat
Tuotteet
Hakusi ei tuottanut yhtään osumaa.