Huoltokorjaamosta teknisen tukkukaupan osaajaksi

Isojoen Konehalli Oy on Kauhajoella sijaitseva pian 50-vuotias suomalainen perheyritys. Toiminta ulottuu aina vuoteen 1956, jolloin Antti ja Raili Alakortes aloittivat traktorien purku-, myynti -ja huoltotoiminnan Isojoella. Traktorinosien kasvaneen tarpeen ja kysynnän myötä yritys muutti uusiin 600 m² toimitiloihin v. 1968, ja toiminta aloitettiin Isojoen Konehalli Oy nimellä.

Antin ja Railin poika Ilkka Alakortes otti yrityksen vetovastuun isän kuoltua jo vuonna 1973. Tuolloin maatalouden kulta-aikana aloitettiin myös uusien traktorinosien maahantuonti. Toiminnan edelleen kasvaessa yritys muutti Kauhajoelle 1988; tällöin myös nykyisen jälleenmyyntiverkostonkin nimenä toimiva lyhenne IKH otettiin käyttöön.

Nykyään Isojoen Konehalli Oy maahantuo yli 50 000 tuotenimikkeen valikoimaansa yli 30 eri maasta ja on yksi Suomen merkittävimmistä teknisen alan tukkukaupoista. Valikoimaan kuuluu mm. työkalut, tekniset koneet ja laitteet, traktorien ja työkoneiden varaosat ja tarvikkeet, suojaimet, työvaatteet, kiinnikkeet, kemikaalit, akut, maatalousrenkaat ja perävaunut tarvikkeineen. Yritys palvelee laajaa asiakaskuntaa harrastajista ammattilaisiin, ja valikoima sisältää alan tunnetuimmat brändit. Myös vientikauppa on kasvussa ja se suuntautuu pääasiassa Baltiaan ja Pohjoismaihin.

Isojoen Konehalli Oy:n toiminnan perustana on koko Suomen kattava 135 IKH-kauppiaan jälleenmyyntiverkosto, jonka menestykseen ja kasvuun koko henkilökunta on voimakkaasti sitoutunut. Maahantuoja tarjoaa jälleenmyyjilleen kokonaisvaltaisen business-paketin, johon sisältyvät markkinointi, varastologistiikka, tuotevalikoima, jälkimarkkinointi, it‐järjestelmät sekä tuotekoulutus.

Valtakunnallisella yrittäjäpalkinnollakin palkittu Ilkka Alakortes toimii nykyään hallituksen puheenjohtajana ja on edelleen vahvasti mukana yrityksen toiminnassa. Toimitusjohtajana toimii Tuomas Hilakari. Yrityksen nykyinen omistuspohja on jatkumoa jo kolmannelle sukupolvelle, ja perheyrittäjyys koetaankin yhdeksi yrityksen vahvuudeksi, joka luo pohjaa myös tulevaisuuden menestykselle.” Olemme ylpeitä yhtiömme ja sen työntekijöiden saavutuksista. Henkilökunnan hyvinvointi, tehokas ja suoraviivainen toiminta sekä kestävien asiakassuhteiden vaaliminen ovat menestyksemme kulmakiviä”, Alakortes kertoo.

Päätoimipaikassa Kauhajoella sijaitsee nykyään yli 33 000 m² toimisto ja logistiikkakeskus. Henkilökuntaa on noin 180 henkilöä. Isojoen Konehalli Oy onkin alueellaan merkittävä työllistäjä ja maksoi Etelä-Pohjanmaan yrityksistä eniten yhteisöveroa vuonna 2014. Tulevaisuudessa haluamme vastata asiakkaidemme odotuksiin entistäkin laadukkaammilla tuotteilla ja tasokkaammalla palvelulla. Yhteistyöllä saavutamme tavoitteemme - se on tärkein voimavaramme nyt ja tulevaisuudessa!

Tarkoititko näitä?
Tuotemerkit
Tuotekategoriat
Tuotteet
Hakusi ei tuottanut yhtään osumaa.