Huoltokorjaamosta teknisen tukkukaupan osaajaksi

Isojoen Konehalli Oy on Kauhajoella sijaitseva 50-vuotias suomalainen perheyritys. Toiminnan juuret ulottuvat kuitenkin jo vuoteen 1956, jolloin Antti ja Raili Alakortes aloittivat traktorien purku-, myynti -ja huoltotoiminnan Isojoella. Traktorinosien kasvaneen tarpeen ja kysynnän myötä yritys muutti uusiin 600 m² toimitiloihin v. 1968, ja toiminta aloitettiin Isojoen Konehalli Oy nimellä.

Antin ja Railin poika Ilkka Alakortes otti yrityksen vetovastuun isän kuoltua jo vuonna 1973. Tuolloin maatalouden kulta-aikana aloitettiin myös uusien traktorinosien maahantuonti. Toiminnan edelleen kasvaessa yritys muutti Kauhajoelle 1988; tällöin myös nykyisen jälleenmyynti-verkostonkin nimenä toimiva lyhenne IKH otettiin käyttöön.

Nykyään Isojoen Konehalli Oy maahantuo yli 50 000 tuotenimikkeen valikoimaansa yli 30 eri maasta ja on yksi Suomen merkittävimmistä teknisen alan tukkukaupoista. Valikoimaan kuuluu mm. työkalut, tekniset koneet ja laitteet, traktorien ja työkoneiden varaosat ja tarvikkeet, hydrauliikka, suojaimet, työvaatteet, kiinnikkeet, kemikaalit, akut, maatalousrenkaat ja perävaunut tarvikkeineen. Yritys palvelee laajaa asiakaskuntaa harrastajista ammattilaisiin, ja valikoima sisältää alan tunnetuimmat brändit. Myös vientikauppa on kasvussa ja se suuntautuu pääasiassa Baltiaan ja Pohjoismaihin.

Isojoen Konehalli Oy:n toiminnan perustana on koko Suomen kattava 130 IKH-kauppiaan jälleenmyynti-verkosto, jonka menestykseen ja kasvuun koko henkilökunta on voimakkaasti sitoutunut. Maahantuoja tarjoaa jälleenmyyjilleen kokonaisvaltaisen business-paketin, johon sisältyvät markkinointi, varastologistiikka, tuotevalikoima, jälkimarkkinointi, it‐järjestelmät sekä tuotekoulutus.

Valtakunnallisella yrittäjäpalkinnollakin palkittu Ilkka Alakortes toimii yrityksen toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana. Varatoimitusjohtajana toimii KTM Matti Vainionpää. Yrityksen nykyinen omistuspohja on jatkumoa jo kolmannelle sukupolvelle, ja perheyrittäjyys koetaankin yhdeksi yrityksen vahvuudeksi, joka luo pohjaa myös tulevaisuuden menestykselle. ”Olemme ylpeitä yhtiömme ja sen työntekijöiden saavutuksista ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti yhdessä henkilöstömme kanssa. Henkilöstön hyvinvointi, tehokas ja suoraviivainen toiminta sekä kestävien asiakassuhteiden vaaliminen ovat aina olleet menestyksemme kulmakiviä”, Alakortes kertoo.

Päätoimipaikassa Kauhajoella sijaitsee nykyään yli 37 000 m² toimisto- ja logistiikkakeskus. Yhtiön liikevaihto v. 2019 on yli 126 milj. euroa ja henkilökuntaa yhtiö työllistää noin 240 henkilöä. Isojoen Konehalli Oy onkin alueellaan merkittävä työllistäjä ja suurin yhteisöveron maksaja.

Tulevaisuudessa haluamme vastata asiakkaidemme odotuksiin entistäkin laadukkaammilla tuotteilla ja tasokkaammalla palvelulla. Pyrimmekin jatkuvasti kehittämään toimintaamme ja tuotteistoamme asiakkaidemme toiveet ja tulevaisuuden muuttuvat tarpeet huomioiden. Yhteistyöllä saavutamme tavoitteemme - se on tärkein voimavaramme nyt ja tulevaisuudessa!

×

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 8-16

Chat

Jos kaikki asiakaspalvelijamme ovat varattuja, voit jättää meille viestin.

Tuoteneuvonta

Puh. 0201 323 210
asiakaspalvelu@ikh.fi

Verkkokauppatilauksiin liittyvät asiat

Puh. 020 032 300
verkkokauppa@ikh.fi

IKH sosiaalisessa mediassa

Asiakaspalvelu
Tarkoititko näitä?
Tuotemerkit
Tuotekategoriat
Tuotteet
Hakusi ei tuottanut yhtään osumaa.