Palautukset ja tilauksen peruuttaminen

Kuluttajalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen oikeus peruuttaa etäkaupassa tekemänsä tilaus tai osan siitä 14 vuorokauden kuluessa lähetyksen vastaanottamisesta. Asiakkaan on erikseen etukäteen ilmoitettava palautuksesta/peruutuksesta myyjälle. Pelkkä tavaran takaisin lähettäminen tai lähetyksen noutamatta jättäminen ei riitä peruutukseksi. Tavaran palautus on tehtävä 14 vuorokauden kuluessa palautusilmoituksen tekemisestä.

Asiakkaalle hyvitetään tuotteen hinta ja alkuperäiset toimituskulut, joista on vähennetty tuotteen palauttamisesta aiheutuvat toimituskulut.

Tuotteen hinta palautetaan täysimääräisenä, mikäli tuote on edelleen täysin myyntikuntoinen. Jos mahdollista, tuote tulee olla alkuperäispakkauksessaan. Käytetyn tuotteen hyvityksestä myyjällä on oikeus vähentää sen arvonalennusta vastaava summa. Alla tarkemmat ohjeet palautustoimenpiteistä.

Verkkokauppa ei palauta tilauksen lähettämisestä syntyneitä alkuperäisiä toimituskuluja, sen sijaan palautuslähetyksen voi jättää maksutta postin toimipaikkoihin tai siihen postin pakettiautomaattiin, josta toimitus on alun perin noudettu. Tuotteen voi palauttaa maksutta myös tilausvahvistuksessa ilmenevän jälleenmyyjän myymälään.

Palautusohjeet:

Palautukset ja reklamaatiot tehdään maksunvälittäjä S tarjoamassa Ostajan apulainen -palveluissa, johon saat linkin maksuvahvistusviestissä.

1. Tee palautus-/peruutusilmoitus

Rahanpalautuksen saat nopeimmin ja helpoimmin tekemällä Palautusilmoituksen Svea Payments Ostajan apulainen -palvelussa. Linkin palveluun löydät Svea Paymentsin lähettämästä maksunvahvistusviestistä. Valitse haluamasi Tyytyväisyystakuun toiminto (palauta tuotteita tai peruuta tilaus). Valitse palauttamasi tuotteet ja kappalemäärät. Jos et ole vielä vastaanottanut tuotteita, valitse peruuta tilaus. Jos maksoit ostoksen verkkopankkimaksuna, täytä myös tilinumerosi. Tyytyväisyystakuu-palvelu on käytössäsi ympäri vuorokauden.

2. Pakkaa tuote/tuotteet

Pakkaa tuote ja kaikki siihen kuuluvat osat huolellisesti. Käytä mieluiten pakkausta, jossa tuote on lähetetty sinulle.

3. Vie paketti postiin / lähettäjänä toimineen jälleenmyyjän myymälään

Vie palautus postin toimipisteeseen asiakaspalautuksena ja mainitse lähetyksen mukana tulleessa palautusohjeessa mainittu kuljetussopimustunnus. Tunnuksella lähetys ohjautuu vastaanottajan maksettavaksi, palautuskulu peritään sinulta hyvityksen yhteydessä.

Voit palauttaa tavaran myös siihen postin pakettiautomaattiin, josta toimitus on alun perin noudettu käyttämällä samaa lokerokoodia kuin noutaessasi tilausta.

Säilytä palautuksesta saatu kuitti. Tavaran lähetys on tehtävä 14 vuorokauden kuluessa palautusilmoituksen tekemisestä.

Paketin voi palauttaa maksutta viemällä sen palautusohjeessa ja tilausvahvistuksessa ilmoitetun jälleenmyyjän myymälään.

Kun IKH Verkkokauppa on vastaanottanut ja käsitellyt palautuksen, se kuitataan peruutetuksi, jonka jälkeen Svea Payments hyvittää palautussumman asiakkaan käyttämän maksutavan kautta.

Pakkaaminen on lähettäjän vastuulla. IKH Verkkokauppa ei ole vastuussa huolimattomasti pakattujen palautusten vahingoittumisesta. Tällaisesta virheestä aiheutuneet kustannukset peritään asiakkaalta.

×

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 8-16

Chat

Jos kaikki asiakaspalvelijamme ovat varattuja, voit jättää meille viestin.

Tuoteneuvonta

Puh. 0201 323 210
asiakaspalvelu@ikh.fi

Verkkokauppatilauksiin liittyvät asiat

Puh. 020 032 300
verkkokauppa@ikh.fi

IKH sosiaalisessa mediassa

Asiakaspalvelu
Tarkoititko näitä?
Tuotemerkit
Tuotekategoriat
Tuotteet
Hakusi ei tuottanut yhtään osumaa.