Betalningssätt

Betalning

Betaltjänsten erbjuds av Maksuturva Group Ab (FO-nr 2121703-0) i samarbete med bankerna och kreditinstituten. Betaltjänsten kräver varken extra avgifter eller registrering från användarens sida. Maksuturva Group är ett betalningsinstitut och en betaltjänstleverantör som lyder under Finansinspektionen. All dataöverföring och penningtrafik är SSL-skyddad, vilket betyder att ingen utomstående kan se dina uppgifter. Betalningsmottagaren är Maksuturva Group Ab.

Handlaren får omedelbart information om att din betalning har kommit in och du får en bekräftelse från Maksuturva i din e-post. Meddelandet innehåller en länk till webbsidan Köparens tjänster, där du när du så önskar dygnet runt kan sköta bl.a. returneringar av produkter, göra en reklamation och ge respons med hjälp av nöjdhetsgarantin som handlaren erbjuder.

Din betalning förvaras på Maksuturva Group Ab:s kundmedelskonton och överförs till säljaren först efter att du har mottagit beställningen och haft en möjlighet att kontrollera den. Tidsfristerna för kontrollen meddelas för varje beställning i e-posten.

Läs mer om användningen av Maksuturva-tjänsten

Betalningssätt:

Onlinebetalning

Det finns nätbetalningsknappar som du kan använda till alla finländska banker.

Kortbetalningar med Visa, Visa Electron, Mastercard och Business Eurocard)

Kortbetalningarna i vår näthandel erbjuds av Maksuturva Group Ab i samarbete med Solinor Oy och Bambora AB. Maksuturva Group Ab förmedlar debiteringstransaktioner för kortbetalningar (debit eller credit) till Bambora AB, som har avtal med de internationella kortbolagen (MasterCard och Visa). Kortnummer lagras inte i Maksuturva Group Ab:s system utan de behandlas av den tekniska tjänsteleverantören Solinor Oy. Solinor Oy är, enligt kortbolagens internationella säkerhetsstandard PCI DSS, certifierad till dess högsta nivå “PCI DSS Level 1”. Maksuturva Group Ab är för sin egen verksamhet certifierad enligt PCI DSS-standarden.

Kontaktuppgifter:
Maksuturva Group Oy
FO-nummer: 2121703-0
Kägelsranden 5
02150 ESBO
Tel: (09) 4241 7040, vardagar kl. 9.00 – 17.00
www.maksuturva.fi/se

Att betala mot faktura eller som delbetalning

Maksuturva Faktura- och delbetalningstjänst ger dig ett tryggt och flexibelt alternativ för att betala dina inköp i en eller flera rater. Kreditgivare för faktura och delbetalningstjänsten är Lindorff Invest Oy.

Du kan välja att betala genom


- faktura om värdet på ditt köp överskrider 20 euro eller

- delbetalning om värdet på ditt köp överskrider 30 euro


och uppgår till högst 2 000 euro. Betalsättet förutsätter att du har ett finskt personsignum, en stadigvarande och officiell hemadress i Finland och att du har fyllt 20 år. Betalsättet kan endast användas av privatpersoner. Ett personligt kreditförbud eller sekretessbelagda uppgifter är ett hinder för att använda betalsättet.

Då du gör inköp mot faktura eller delbetalning ombes du identifiera dig med nätbankskoder i bankens TUPAS-tjänst. Då kan du fritt välja leveransadress, vare sig det är en paketautomat, din sommarstuga eller din arbetsplats. Dina kredituppgifter kontrolleras i kredituppgiftsregistret och utifrån dessa fattas ett kreditbeslut i realtid. Lindorff Oy fattar kreditbeslutet och utför kontrollerna och uppgifterna sparas inte i säljarens kundregister.

Efter ett godkänt kreditbeslut och köpet får du en faktura enligt egen önskan, antingen som e-faktura eller som pappersfaktura. Observera att fakturan skickas tidigast cirka två veckor efter att beställningen har levererats. Orsaken till detta är att du alltid ska få en faktura i realtid där man även har beaktat eventuella returneringar. Vid behov får du mer information om ett eventuellt negativt kreditbeslut av Lindorffs kundservice.

När du väljer alternativet faktura får du alltid 14 dagars räntefri betaltid för dina inköp. Om du besluter att betala dina inköp som delbetalning, kan du välja den betaltid som passar dig bäst då du gör ditt inköp eller vid ett senare skede då du fått fakturan. Kreditavtalet med Lindorff Invest Oy träder i kraft då du betalat den första månatliga betalningen förrän fakturans förfallodag. Beroende av inköpens summa kan du välja alternativ mellan 3 och 24 delbetalningar.

Avbetalningarna debiteras månatligen. Kreditens månadsavgift för varje avbetalning är 3 € och delbetalningens ränta 15 %. Den effektiva räntan för en kredit på 1 500 € med en typisk betalningstid på 12 månader och med beaktande av krediträntan och månadsbetalningarna är 23,1 %. Tjänsten förbinder dig inte till ett varaktigt kreditförhållande. För eventuella försenade betalningar debiteras lagenliga kostnader och räntor. Förfallodagens ändring enligt de allmänna kreditvillkoren.

Du kan bekanta dig med
- faktura- och delbetalningstjänstens allmänna kreditvillkor och
- en standariserad europeisk konsumentinformationsblankett

eller spara dem på din dator i samband med att du bekräftar inköpet.

Hantering av returneringar

Om du returnerar produkter som du köpt på faktura eller delbetalning gottgör Lindorff automatiskt den öppna krediten efter att man fått information av Maksuturva om en godkänd returnering. Om det är frågan om returnering av en redan betald transaktion ska du skicka dina person- och kontouppgifter till Lindorffs kundservice skriftligen.

- via e-post: eramaksu@lindorff.fi, med rubriken Lindorff Invest Oy/returnering av transaktion
- per post: Lindorff Oy / Fakturakundservice, PB 20, 20101 Åby eller

Kundservice i anknytning till faktura och delbetalning
Webbtjänst: bill.lindorff.fi
Telefontjänst: 02 2700 550 vardagar kl. 8–20 och lördagar kl. 10–15 (kostnad: normal lokal- eller fjärrsamtalsavgift)
E-post: eramaksu@lindorff.fi

Betalttjänstleleverantörens kontaktuppgifter:
Maksuturva Group Oy
FO-nummer: 2121703-0
Kägelsranden 5
02150 ESBO
Tel: (09) 4241 7040, vardagar kl. 9.00 – 17.00
www.maksuturva.fi/se

Betalning med B2B faktura

Maksuturva erbjuder ditt företag möjligheten att göra inköp mot faktura med 14 dagars betaltid. Kreditgivaren för B2B-faktura är Svea Ekonomi Ab filial i Finland. Bt2B fakturan är betalsätt med de beställningar som levereras av IKH butik, som har ingått ett avtal med Svea Ekonomi. Observera följande:

  • Webbhandlanden står för ett eventuellt faktureringstillägg.

  • Du kan välja B2B-faktura som betalsätt när värdet på dina inköp överstiger 5 euro och uppgår till högst 2000 euro.

  • Om du som betalalternativ väljer B2B-faktura, kontrollerar vi företagets uppgifter mot FO-numret och genom identifiering med TUPAS bekräftar du att du har rätt att göra inköp i företagets namn. Inköpet levereras till företagets officiella adress.

  • Betalningsvillkoret är 14 dagar. Dröjsmålsräntan är 7 % + referensräntan enligt räntelagen.

  • För betalningspåminnelser debiteras 5 euro.

  • Personen som gör beställningen skall ha fyllt 18 år.

Menade du de här?
Produktmärke
Produktkategorier
Produkter
Din sökfråga gav tyvärr inga träffar.